naslovna strana \ proizvodni program \ klizni vod


KLIZNI
VOD

    Klizni vod je namenjen za napajanje pokretnih potrošača - mašina, kao i potrošača koji periodično menjaju lokaciju. Predviđeni su za upotrebu kod raznih tipova kranova, električnih dizalica, različitih procesnih mašina, montažnih linija, pokretnih traka, pokretne rasvete i sl.
    Za razliku od mnogih domaćih i stranih proizvoda ove vrste, kućište je izrađeno od tvrdog PVC (otpornog na mineralna ulja i organske i neorganske razređivače...) čime je isključena mogućnost korozije i smanjena ukupna težina voda, a samim tim i produžen radni vek.
    Sastoji se od ekstrudiranog kućišta (izolacionog dela) otvorenog sa donje strane u koje su smeštene bakarne šine koje obezbeđuju napajanje sa jednog ili više izvora. Standardna dužina kućišta je 4m, ali može biti i kraća (3m, 2m, 1m). Takođe se proizvode i "krivine", najmanja je sa radijusom od 1500mm. Nominalni presek jednog bakarnog provodnika je 20mm2 i ima kapacitet od 80A po fazi.
    Struja se do potrošača prenosi putem pokretnog oduzimača sa grafitnim četkicama i dalje finožilnim bakarnim provodnikom smeštenim u fleksibilno zaštitno crevo.
Standardna brzina oduzimača je 80m/min. Moguće je ostvariti i veće brzine (do 140m/min.) ali se pri tom smanjuje vek trajanja. Maksimalna vučna snaga oduzimača je 8N.
    Sistem kliznog voda je temperaturno stabilan
od -25°C do +60°C.
ODUZIMAČ

naslovna strana   |   proizvodni program   |   sm strojkoplast   |   kvalitet proizvoda   |   o nama   |   novosti   |   kontakt